Identiteitsraad

De Eben-Haëzerschool is onderdeel van Mantum Onderwijs, een overkoepelende organisatie die vier christelijke basisscholen met een reformatorische grondslag beheert in de plaatsen Vlaardingen, Den Haag, Benthuizen en 's-Gravenzande. Mantum Onderwijs heeft een bestuur dat met de directie de lopende zaken van de vier scholen behartigt; denk aan de continuïteit en de kwaliteit van het onderwijs, maar daarnaast ook alles wat met personeel, gebouwen en leermiddelen te maken heeft.

Elke school heeft ook een eigen identiteitsraad. De identiteitsraad in Den Haag bestaat uit leden vanuit verschillende reformatorische kerken en houdt zich bezig met diverse taken. De identiteitsraad vormt eveneens het bestuur van de lokale schoolvereniging (zie onder) en behartigt zo de belangen van de vereniging met als doel het in stand houden van reformatorisch basisonderwijs. Wat doet de identiteitsraad?

  • advisering, gevraagd of ongevraagd, van de schooldirecteur over allerlei schoolzaken waarbij het de identiteit betreft
  • het voordragen van bestuursleden voor het bestuur van Mantum Onderwijs, maar ook het mede vaststellen van of advisering inzake (financieel) beleid of behaald resultaat
  • deelname aan een commissie voor werving en selectie van nieuw personeel
  • betrokkenheid tonen op het schoolgebeuren

Communicatie betreffende identiteitszaken verloopt altijd via de directie, waarna de identiteitsraad verder geïnformeerd zal worden.

Schoolreglement identiteit
De school heeft een 'schoolreglement identiteit', waarin beschreven staat hoe onze identiteit vorm krijgt: klik hier

Samenstelling identiteitsraad

  • Dhr. M. van Winkelen (voorzitter) 
  • Dhr. M.R. de Jongh (tweede voorzitter / penningmeester)
  • Mw. N. Ramzy-Roeleveld (secretaris/nellekeroeleveld@hotmail.com)
  • Dhr. P. van Winkelen
  • Dhr. P. Veldhuizen


ANBI
Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Vanaf die datum moet een ANBI een aantal gegevens publiceren op een internetsite. De gegevens staan in het jaarverslag van de identiteitsraad (zie boven).

Naam ANBI-stichting:

  • Vereniging tot bevordering van het verstrekken van basisonderhoud op reformatorische grondslag te 's-Gravenhage, KvK 40409195, Goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 5 maart 1928, nr67
  • Roepnaam: de schoolvereniging

RSIN/Fiscaal nummer: 26.01.564.

Contact: Paulus Buijsstraat 51, Den Haag, Secretaris: nellekeroeleveld@hotmail.com.

Doelstelling: Deze staan verwoord in... 
Artikel 3
1. De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het doen verstrekken van reformatorisch onderwijs uitgaande van de Stichting Samenwerkende Reformatorische Scholen, gevestigd te Rotterdam, dan wel diens rechtsopvolger(s), -hierna schoolvereniging genoemd - met name met betrekking tot de Eben-Haëzerschool te 's-Gravenhage, overeenkomstig de in artikel 2 genoemde grondslag, zonder daarbij het maken van winst te beogen.
2. De vereniging stelt zich daarnaast ten doel het bevorderen van de belangen van de schoolvereniging op centraal en lokaal niveau, met name op lokaal niveau in 's-Gravenhage, alsmede het stimuleren van de samenwerking tussen de van de schoolvereniging uitgaande school in
's-Gravenhage en de overige van de schoolvereniging uitgaande scholen;
3. De vereniging tracht dit doel te bereiken door alle wettige middelen die aan het doel van de vereniging bevorderlijk kunnen zijn.
Artikel 4
1. De geldmiddelen van de vereniging worden op wettige wijze verkregen uit subsidies, uit publieke middelen, contributies, giften, legaten en andere haar rechtmatig toekomende baten.
2. Zij mag deze evenwel niet aannemen of aanvaarden indien daaraan voorwaarden zijn verbonden, die haar bij nakoming op enigerlei wijze zouden kunnen noodzaken te handelen in de strijd met de artikelen 2 en 3 van deze statuten.

Lidmaatschap:
Klik hier voor de brief voor lidmaatschap. Voor de verklaring van lidmaatschap graag contact met de secretaris opnemen.

Jaarverslag:
- Klik hier voor het jaarverslag 2022 en hier voor het financieel jaarverslag 2022
- Klik hier voor het jaarverslag 2023 en hier voor het financieel jaarverslag 2023 (binnenkort)